OPTİK FOTONİK TEKNOLOJİLERİ SEKTÖR BULUŞMASI ETKİNLİĞİNE KATILDIK
17 Kasım 2023 | 00:21

 

17 Kasım 2023 tarihinde MMO Eğitim ve Kültür Salonunda düzenlenen “Optik Fotonik Teknolojileri Sektör Buluşması” etkinliğine Gazi Ü. Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırmacıları ve Gazi Ü. Fotonik Bölümü öğretim üyelerinden

Prof. Dr. Süleyman ÖZÇELİK

Doç. Dr. Barış KINACI

Doç. Dr. Yashar AZİZİAN KALANDARAGH

Dr. Öğ. Üyesi Tuğçe ATAŞER

Dr. Öğ. Üyesi Meltem DÖNMEZ KAYA

Dr. Öğ. Üyesi İsa HATİPOĞLU

Dr. Halil İbrahim EFKERE

Öğ. Gör. Dr. Devrim ANIL (Aselsan)

ve Merkez/Bölüm Sekreterimiz Ayfer AYTAÇ ARSLAN katıldı.

Etkinliğe Fotonik Lisans ve Fotonik Bilim ve Mühendisliği Lisansüstü öğrencilerimizden 50 civarında öğrenci katılım sağladı. Öğrencilerimize etkinliğe katılım belgeleri takdim edildi.

Fizik Mühendisleri Odası tarafından organize edilen etkinliğe ASELSAN, ROKETSAN, GAZİ ÜNİ. FOTONİK ARAŞTIRMA MERKEZİ, DOKUZ EYLÜL ÜNİ., BİLKENT-UNAM, DURMAZLAR HOLDİNG, REKROM OPTOELEKTRONİK, PLOPTECH, HEPER AYDINLATMA, PELSAN AYDINLATMA, FEKA AUTOMOBİL ve VYS BİYOTEKNOLOJİ  kurumlarından değerli akademisyen ve uzman temsilciler katıldı. Sektör temsilcileri optik ve Fotonik teknolojiler kapsamında yaptıkları Ar-Ge faaliyetleri ve ürünleri kapsamında sunumlar yaptı.

Etkinlik Danışma Kurulu Üyesi de olan Fotonik UAM Müdürü ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Süleyman ÖZÇELİK, 21. YÜZYILIN ÖNCÜ TEKNOLOJİSİ: FOTONİK temalı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, temel bilimlerin veya mühendislik alanlarının belirli bir alana odaklanmış olan eğitim programlarının çok-disiplinli teknolojik alanlardaki gelişmeyi yakalayabilmesi ve endüstriyel ihtiyaçlara tek başına cevap verebilmesi günümüzde giderek zorlaştığını vurguladı.

Sunumunda, Dünyada ve Türkiye’de Fotonik sektör büyüklüğünün 600 Milyar Dolar olan güncel değerinin 2025 yılında 800 Milyar Dolar’ı aşabileceğini, “Türkiye Optik-Fotonik sektörünün iyi eğitim almış Fotonik uzmanlarına olan ihtiyacı belirtti. Bu ihtiyaca yönelik Gazi Üniversitesi Fotonik Bölümünde uygulamalı eğitimle genç Fotonik uzmanlarını yetiştirdiğini, Fotonik UAM’de “Ürüne Dönüşebilir Ar-Ge” sloganıyla teknoloji geliştirdiklerini vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

background image